söndag 16 oktober 2011

ProCivitas Idrottgymnasium - Fattar ni hur bra vi är?

Jag tycker det är dags att det skrivs mer om vad vi faktiskt har lyckats med på ProCivitas Idrottsgymnasium i Malmö... Sedan 2004 vi skapat en utbildning där man verkligen har en möjlighet att kombinera en elitsatsning på idrott samtidigt som man får en gedigen bas för fortsatta studier. Det har utvecklats en vinnarmentalitet där eleverna sporrar varandra till framgång och hjälper varandra i motgång. De senaste åren har hårt arbete från både elever och personal givit resultat i form att stora internationella framgångar. Här följer några exempel:

  • De senaste fem åren har 40 fotbollsspelare fått landslagsuppdrag eller debuterat i Allsvenskan. Senast igår blev 5 "Proccekids" svenska mästare med LdB FC. Grattis! Enligt Sydsvenskans spelarbetyg är f.d. ProCivitaseleven och U21-landslagsmannen Pontus Jansson årets bästa MFF-spelare i Allsvenskan och trots ett tungt år så är Viktor Noring ett av Sveriges stora målvaktshopp. Hoppas att foten läker snabbt. Vi vill se dig i fler A-landslagsuppdrag!
  • Caroline Hedwall dominerar golfens Europatour och spelar in  miljoner i prispengar. Hon har i år 3 segrar på touren och avgjorde som 22-åring Solheim Cup. Caroline kan mycket väl vara en framtida världsetta... Tvillingsyster Jacqueline kan komma att bli en världsspelare hon med. Därtill har vi  f.d. JVM-tvåan Björn Åkesson och Jens Dantorp som båda försörjer sig som golfproffs.
  • Under hösten har två av skolans elever tagit internationella titlar. Patricia Berghult Svensson är europamästare för juniorer i boxning och Nikita Glasnovic är nybliven europamästare för juniorer i  Taekwondo. Båda dessa tjejer ses som framtida OS-hopp.
Listan skulle kunna göras mycket, mycket längre. Vi har en uppsjö av framgångsrika talanger inom judo, fäktning, friidrott, simhopp och simning. Därtill ska sägas att dessa elever klarar skolan på ett utomordentligt sätt. ProCivitas Idrottsgymnasium har blivit utbildningen för de studiemotiverade idrottarna. Skolans följsamhet möjliggör elevernas idrottssatsning och säkerställer att de har en god utbildning att falla tillbaka på om idrottssatsningen klickar... För "lets face it" det är få förunnat att nå den nivå där man kan leva på sin idrott. Fråga Sveriges fotbollsdamer...

Så var stolt om du tillhör oss, sök till oss om du har chansen och sprid ordet: ProCivitas skapar framtidens idrottsstjärnor!

I nästa inlägg utlovas något helt annat: Grymma magrutor, hur får du dem?

1 kommentar:

  1. hej jimmy, när kommer du att lägga ut ett core pass komplett med övningar och musik? :D

    SvaraRadera