måndag 17 oktober 2011

Rutor NU! Eller i alla fall snart...

Idag vill jag prata magar...
Bl.a. eftersom min egen mage gör sig påmind efter 3(!) genomförda Corepass i förmiddags. Bra jobbat alla deltagare förresten!

Som aktör inom fitnessbranschen får man ofta frågor om hur den där drömmagen ska kunna mejslas fram. Jag ska här ge mig på ett försök att på ett enkelt sätt döda en del myter kring magträning samt ge ett och annat råd...





NOT!
  • Träna INTE magen varje dag. Muskulaturen behöver vila för att utvecklas.
  • Var INTE stolt om du kan göra flera hundra sit-ups. Detta är ett tecken på att du har problem med tekniken och du får troligen inte den träff på magmuskulaturen som krävs för en god utveckling.
  • Blanda inte ihop magträning och fettförbränning. Magträningen belastar magmuskulaturen och utvecklar den men har liten påverkan på fettförbränningen. Denna förbränning för du genom pulshöjande och därigenom energislukande aktiviteter såsom promenader joggingturer eller diverse cardiopass
HOT!
  • Variera magträningen! Jobba med raka crunshes, sneda crunshes, fitnessbollar, benlyft, medicinbollar, och magmaskiner. Ju fler sätt du angriper magens muskulatur ju bättre utveckling får du.
  • Antalet repetitioner/övning bör inte vara högre än antalet vid arbete med övriga muskelgrupper. Jobbar du strikt så orkar du inte mer än 10-15 repetitioner/set... Blir du riktigt stark i magen kanske du kan börja använda dig av vikter som motstånd.
  • Lämpligt kan vara att jobba med 3 övn./träningstillfälle med 3 set/övning. Max 3 pass /vecka! (Många 3:or...)
  • Se till att avlasta höftböjarna (ljumskarna). Lägg gärna upp benen på en bänk för att åstadkomma detta. Att träna på en Fitnessboll är också ett effektivt sätt att koppla ur den muskulatur som strävar efter att hjälpa magen och därigenom minskar träffen.
  • Tryck in fingertopparna i den del av magmuskulaturen som du stävar efter att komma åt. Du kommer upptäcka att du får en makalös träff! Stanna gärna till i den kontraherade (ihoptryckta) läget. Då blir träffen ännu bättre.
  • Se till att genomföra 180 minuter pulshöjande träning/vecka. Det kan räcka med snabba promenader. Detta för att ta bort delar av det fett som skymmer ditt grymma sexpack...
  • Mixtra INTE för mycket med maten! Ät varierat men håll igen på sockerrika produkter. Det är en mer hållbar lösning att äta bra och röra sig mer. Du vill ju ha dina rutor permanent!
Jobba på nu så kommer resultaten snart!






3 kommentarer:

  1. 6pack on-season, 2pac all-season! ;-)

    SvaraRadera
  2. Crunches hit och crunches dit. Vi vill lära oss att rycka! Upp med en video för fan :)

    SvaraRadera
  3. Magnus och jag kör riktiga magmördarövningar på Malkars nu! Puhh! Beach 2012! ;P

    Sara

    SvaraRadera